Hrvatska akademska i istraživačka mreža
  NASLOVNICA MAPA WEBA TRAŽILICA KONTAKTI CARNET WEB
Hrvatska akademska i istraživačka mreža
 
menu 4
Sigurnost
menu 4
Politika
Savjeti
Linkovi
Distribucija
menu 4
Pomoć
menu 4
Dokumenti
menu 4
menu 4

 

 

Savjeti
Besplatni antivirusni programi - test - Thursday 12. August

Koji je najdjelotvorniji?By Igor Horaček, 12-08-04 12:48
Kategorija: Sigurnost
Obavijest o crvu W32/Bagle-AF - Friday 16. July

Sophos nas je obavijestio o pojačanoj aktivnosti crva/virusa W32/Bagle-AF za koji je primio više prijava otkrivanja. Qubis d.o.o. do sada nije primio nijednu dojavu otkrivanja ovog crva u Hrvatskoj. Crva W32/Bagle-AF prepoznavati će Sophos Anti-Virus za rujan 2004. (v.3.85).

 

Instalacije svih korisnika koji koriste EMLibrary, Sophosov alat za automatizirano dograđivanje putem Interneta, PureMessage ili neko od Small Business rješenja, dogradjene su automatski kada je objavljena prva verzija ove dogradnje ili nakon toga, ovisno o tome kako je podesena ucestalost dogradjivanja.

 

Svim korisni...By Qubis, 16-07-04 13:08
Kategorija: Sigurnost
[MS Windows] Zloupotreba anonimnog pristupa u Windows okruženju - Wednesday 7. July

 

Korištenje kompleksne lozinke nije vam dovoljno da biste se osjećali sigurnima? Držite se Microsoftovih preporuka da biste loše momke držali podalje od vaše Windows domene? Za preimenovanje administratorskog korisničkog računa čuli ste i od klinaca iz kvarta i odmah ste to primijenili? Iako mnoge to neće iznenaditi, sve navedeno neće vas uvijek spasiti od napada kojim napadač može doznati ne samo informacije o serveru i dijeljenim resursima nego i podatke iz Security Accounts Manager (SAM) baze.

 

Uspostavljanje anonimnog pristupa

 

Microsoftovi operativni sustavi bazirani na NT jezgri pod...By Dubravko Narandžić, 7-07-04 10:59
Kategorija: Sigurnost
CERT preporuka: "Ne koristite Internet Explorer" - Friday 2. July

US CERT (Američki "Computer Emergency Readiness Team") preporuča korisnicima web preglednika Internet Explorer da pređu na druge preglednike zbog brojnih sigurnosnih propusta u IE kodu.

 

Izjava dana od strane CERT-a ističe probleme vezane za IE domain-zone sigurnosni model, DHTML object model, MIME type determination, i ActiveX, te preporučaju korištenje maksimalnih sigurnosnih postavki te gašenje JavaScript-a.

 

Na web servere mnogih popularnih web stranica je, korištenjem Microsoftovog Internet Information Servera (ISS 5.0) potajno umetnut kod, zvan "Scob" ili "Download.Ject" koji priliko...By Ivor Milošević, 2-07-04 14:27
Kategorija: Sigurnost
Novi IE sigurnosni propusti. - Tuesday 15. June

Identificirane su četiri nove sigurnosne rupe u web pregledniku Internet Explorer kroz koje napadač može izvršavati proizvoljni kod na inficiranom sistemu čak i ako su instalirane najnovije Microsoftove zakrpe.

 

Jedan od propusta omogućava prikrivanje ili "spoofing" prave adrese web stranice. U kombinaciji sa "cross zone scripting" propustom napadaču je omogućeno izvršavanje vrlo moćnog i prikrivenog napada. Spoofing omogućava napadaču da učitava proizvoljne sadržaje sa svoje stranice a cross zone scripting dozvoljava da se to odvija u provjerenoj (trusted) sigurnosnoj zoni. Ovo je moguće zb...By Ivor Milošević, 15-06-04 09:48
Kategorija: Sigurnost
[Prethodna] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [Sljedeća]


Ovu uslugu CARNeta realizira Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu
  Copyright ©2005. CARNet. Sva prava zadržana. Impressum.
Mail to
sys-portal@CARNet.hr